Drenaj Limfatic manual

Elimina toxinele si purifica corpul
Drenajul limfatic este un complex de tehnici manuale, utilizate pentru facilitarea eliminarii lichidelor in exces, a toxinelor, pe care limfa le aduna si purifica, odata cu traversarea ganglionilor, inainte de a intra in circuitul sangvin. Sistemul limfatic este format din capilare, vase si ganglioni limfatici precum si din organe limfoide (splina, timusul).

Drenajul limfatic manual este o metoda naturala foarte eficienta in stimularea circulatiei limfatice, efectele acestei terapii se resimt imediat in intregul organism: sistemul imunitar este stimulat, acumularile toxice din limfa sunt eliminate, durerile cronice si cele acute se diminueaza considerabil, este grabita recuperarea si vindecarea dupa interventii chirurgicale sau arsuri, se elimina celulita, edemele de cauza limfatica, nodulii mamari, tulburarile circulatorii, constipatia si problemele intestinale.

Rolul complex al limfei in organism ar putea fi rezumat prin cateva cuvinte: Drenare (curatare a deseurilor celulare si substantelor reziduale), Hranire, Imunitate.
Cele mai pregnante efecte ale acestei forme de masaj au fost semnalate in urmatoarele afectiuni:
– Probleme circulatorii (tulburari de circulatie periferice, varice, fragilitate capilara – adjuvant)
– Edeme limfatice, insuficienta venoasa
– Noduli mamari
– Picioare umflate, transpiratie excesiva
– Stres, anxietate, dureri de cap, insomnii, oboseala persistenta
– Probleme de imunitate
– Recuperare dupa traumatisme (fracturi, contuzii, plagi, etc) si arsuri – in primul rand pentru a accelera vindecarea (timpul recuperarii se reduce chiar si la jumatate) si apoi pentru a reduce foarte mult cicatricele de la nivelul pielii
– Celulita, obezitate
– Ulceratii ale pielii de cauze diverse
– Diaree/constipatie, meteorism, colita si alte probleme intestinale

Efectele drenajului limfatic manual pot fi mult imbunatatite daca se adopta pe perioada terapiei si o dieta bazata in proportie de 60-70% pe fructe si legume proaspete.
Masajul favorizeaza, de asemenea, acumularea in capilarele limfatice a tuturor reziduurilor prezente in tesuturi si celule, elimina staza limfatica, stimuleaza globulele albe (limfocite) care sunt esentiale pentru apararea organismului impotriva imbolnavirii.

Exista afectiuni pentru care nu exista tratament medicamentos, insa drenajul limfatic manual combinat cu ceaiuri diuretice si tincturi ajuta starea generala a pacientului.
Principalele tehnici sunt captarea (resorbtia) si evacuarea (apel) si se executa cu multa blandete si prudenta, pe partile afectate ale corpului: capul si gatul, mainile, picioarele, peretele anterior al toracelui si sanul, fata posterioara a trunchiului si regiunea lombara. Se poate efectua si drenajul general al corpului.

Durata medie a unei sedinte de drenaj limfatic variaza dupa nivelul de executie intre 30 minute si 2 ore si 30 minute.