Masaj Suedez

Masajul recomandat de Hipocrate insusi
Este cel mai cunoscut masaj, este utilizat in China de peste 5000 de ani, unde exista numeroase scoli de masaj in care sunt pregatiti terapeutii de la varste fragede. Este foarte raspandit si popular in India, Egiptul si Grecia Antica. Parintele medicinei, Hipocrate, a recomandat masajul in peste 50 de afectiuni.

Toate popoarele asiatice folosesc masajul in mod curent, fiind recomandat de medicina traditionala atat in scop profilactic cat si ca tratament, inaintea tratamentelor medicamentoase.

Numele de masaj suedez vine in urma studierii si punerii ca baza in medicina a masajului de catre preotul suedez Ling, iar mai tarziu medical suedez Lindback a atras atentia lumii asupra foloaselor masajului asupra organismului uman.

Masajul suedez (sau somatic = general) se efectueaza cu tehnici specifice, moderate ca presiune, pe suprafata corpului uman incepand cu partea posterioara (membrele inferioare, spatele, zona cervicala) si terminand cu partea anterioara (membrele inferioare, abdomen, membrele superioare si capul).

Se folosesc manevre principale (neteziri, frictiuni, framantatul, tapotamentul, vibratiile) si manevre secundare (cernut, rulat, presiuni, tractiuni/tensiuni etc)