Reflexoterapie

Stimularea punctelor reflexogene
Ca si in cazul altor terapii si la aplicarea reflexoterapiei se va avea in vedere faptul ca bolnavul este cel care se vindeca, terapeutul nu face decat sa il ajute in acest proces. Nu se va efectua nici un tratament daca bolnavul nu doreste acest lucru sau daca nu doreste sa se vindece!

Tehnicile de reflexoterapie au la baza principii asemanatoare cu acupunctura si presopunctura – stimularea unor puncte reflexogene. Prin reflexoterapie se pot elimina toxinele din organism si debloca circuitul energetic in corp.

Reflexoterapia nu este un leac universal! Cu ajutorul acestei terapii se pot ameliora sau vindeca multe boli, dar nu se poate vindeca orice bolnav in orice conditii, oriunde si oricand.

Masajul reflexogen este de tip terapeutic, deoarece in multe mii de cazuri se pot obtine rezultate terapeutice remarcabile in foarte multe afectiuni, prin presiunea si masajul zonelor corespondente de la nivelul talpilor, palmelor, pavilionului urechilor, limbii, irisului sau intestinului gros. Zonele corespondente se numesc zone reflexogene, deoarece actionand asupra lor se genereaza anumite reflexe in organul carora le corespund.

Cel mai cunoscut si utilizat este masajul reflexogen folosind zonele de pe labele picioarelor, deoarece zonele sunt destul de bine delimitate si au suprafete relativ mari, iar aici se afla cele mai multe terminatii nervoase; desigur exista si alte avantaje secundare.